Stukadoor prijzen

stukadoor prijzen
Benieuwd naar de prijzen die een stukadoor hanteert? In dit artikel leest u alles over de kosten en prijzen per uur. Hier vind u handige tips wanneer u op zoek bent naar een vakman. Ook geven wij de informatie over allerlei dingen dien belangrijk zijn om te weten tijdens het inschakelen van een stukadoor.

Stukadoor prijzen

Zoals vermeld gaat deze blog over de prijzen van een stukadoor. De prijzen van een stukadoor wordt meestal berekent door het uurtarief bij de kosten van het stucwerk te berekenen. Die kosten worden in de volgende

Wat kost een stukadoor per uur?

Want met een te hoog uurtarief prijs je jezelf misschien uit de markt, terwijl een te laag uurtarief ervoor kan zorgen dat je het niet rond kan rekenen met je kosten. Dit is makkelijk te beantwoorden, gemiddeld ligt het uurtarief namelijk tussen de €30,- en €50,- in Nederland. Het uurtarief van een ervaren vakman zal duurder zijn dan dat van een beginner en het uurtarief voor het stucen van het plafond zal hoger liggen dan dat van de muur. Het uurtarief dat een stukadoor in rekening kan brengen is wel grotendeels afhankelijk van de werkzaamheden.

Stucwerk prijzen

De prijzen voor het stucwerk van uw plafond of muur hangen af van het soort stucwerk, de oppervlakte, eventuele steigerhuur en extra opties. Door de verscheidenheid aan manieren om te stucen is er ook een ruime keuze wanneer het aankomt op de kosten. U kunt extra besparen op de kosten door offertes met elkaar te vergelijken. Daarnaast worden de prijzen per m2 opgebouwd uit materiaal en kosten voor het loon van de stukadoor.
Prijzen stukadoor Kosten
Stucwerk muur €35,- per uur en €15,- per m²
Stucwerk plafond €35,- per uur en €20,- per m²
Spuitwerk plafond €30,- per uur en €10,- per m²
behangen door vakman €25,- per uur en €15,- per m²

Goedkoop stucen

Wilt u uw woning goedkoop laten stucen, informeer dan bij uw stukadoor welke voorbereiding u zelf kunt treffen. Spackspuitwerk is zo goedkoop omdat de werkwijze heel anders is dan bij andere manieren van stucen. Als u goedkoop uit wilt wezen is spackspuitwerk een zeer goed alternatief. maar er zijn meerdere manieren om goedkoop stucwerk te leveren. U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen of u uw muren en plafond wilt laten spuiten met latexverf of u kunt het op kleur laten rollen door de stukadoor.

Luxere vormen van stucwerk

Luxere soorten stucwerk zijn onder andere tadelakt, beton ciré en leemstuk. Denk hierbij aan spackspuiten, sierpleister, schuurwerk of een van de luxere vormen van stucwerk zoals beton ciré of leemstuk. Door gebruik van een speciale techniek ontstaat een typische onderliggende structuur en gladde, glanzende afwerklaag die aan het klassieke marmer doen denken. Omdat het stucwerk zeer sterk is, kan het materiaal ook gebruikt worden voor vloeren.

Betonstuc

Betonstuc wordt gemaakt in verschillende kleuren, waaronder Beton Look en Metallic. Betonlook of betonstuc omvat een groep producten gelijkend op beton of marmer en zijn bedoeld voor de decoratieve afwerking van wanden en vloeren. De betonstuc producten hebben een 100% natuurlijke en robuuste uitstraling en het is bovendien van nature waterdicht. De laklaag die bij betonstuc wordt aangebracht dient enkel ter bescherming tegen vuilaanslag.

Tadeldakt

Doordat het materiaal traditioneel moet worden aangebracht is het iets wat u het beste kan overlaten aan de professionele stukadoor. Wilt u een echt authentieke tadelakt wand, dan zult u zelfs de diensten van een gespecialiseerd. Tadelakt betekent vrij vertaald inwrijven of in masseren. Tadelakt is een volledig natuurlijk pleistermateriaal, dat afkomst is uit Marokko. De voornaamste reden waarom mensen de voorkeur geven aan Tadelakt, is de meer natuurlijkere uitstraling. Tadelakt is namelijk ook een waterafstotende, glanzende pleisterlaag op basis van kalk.

Stucwerk uitbesteden

De meeste professionele stukadoors hebben minimaal 10 jaar ervaring met allerlei soorten ondergronden en soorten stucwerk. U kunt een echte vakman uitkiezen door een stukadoorsbedrijf uit te kiezen dat over een showroom beschikt. Zo voorkomt u tijdens het aanbrengen van het stucwerk beschadigingen aan de onderzijde, bijvoorbeeld door het gebruik van een trap. Benieuwd naar de exacte kosten van een stukadoor? Op de website Stukadoorgids.nl vind je meer informatie.

9% btw regeling op stucwerk

Ja, het verlaagde btw-tarief voor schilder- en stukadoorswerk, isolatiewerkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden binnen woningen is ook van toepassing op dergelijke werkzaamheden in, aan en binnen woonboten en woonwagens. En terwijl bijna alle andere werkzaamheden nu verplicht de hogere btw-klasse hanteren, profiteert ook de stukadoor nog van het verlaagde tarief, want ook stucwerk zit nog gewoon op zes procent btw. Voor de particuliere markt geldt dat eigenaren van een woning ouder dan 2 jaar, gebruik mogen maken van de 9% BTW regeling. Wil je nou meer over dit onderwerp weten? Neem dan even een kijkje bij de belastingdienst.