Spachtelputz aanbrengen

Spachtelputz aanbrengen

In deze blog behandelen we de werking van spachtelputz. Het aanbrengen, verven, de prijzen, de voordelen en het aanbrengen van spachtelputz lees je in deze blog.

Spachtelputz aanbrengen

Spachtelputz wordt vaak gekozen voor het afwerken van muren. Door te kiezen voor spachtelputz bent u verzekerd van een slimme keuze. Door middel van een nieuwe laag stucwerk te laten aanbrengen over de spachtelputz heen kunnen de muren gewoon weer glad gemaakt worden. Voor het aanbrengen van spachtelputz is het belangrijk dat de ondergrond glad en vlak is. De prijzen die stukadoors vragen voor het aanbrengen van spachtelputz variëren. De kosten voor het aanbrengen van spachtelputz kunt u in een van de onderstaande alinea’s lezen.

Spachtelputz voordelen

De voordelen van deze sierpleister is dat het schrob vast, stootvast, voor zowel binnen als buiten, en in alle kleuren te verkrijgen is. Een van de voordelen van deze afwerking is dat je beschadigingen minder snel ziet als je het vergelijkt met een gladde muur. En naast alle andere voordelen ook de eigenschap dat het niet enorm duur is. Om je een duidelijk overzicht te geven zetten we hieronder nog even een opsomming neer.

  • Schrob vast
  • Stootvast
  • Zowel binnen als buiten
  • Alle kleuren verkrijgbaar
  • beschadigingen zie je niet snel
  • Erg goedkoop

Spachtelputz prijzen

De kosten van een plafond stucen met spachtelputz zijn doorgaans hoger, omdat dit lastiger is dan spachtelputz aanbrengen op uw wanden. Deze kosten zijn inclusief materiaal en arbeidskosten. De prijzen die je hier op de pagina vindt, zijn allemaal gemiddelde kosten. Spachtelputz laat u aanbrengen door een schilder of stukadoor.

Soort stucwerk Prijs per M²
Spachtelputz wanden €10,- tot €16,-
Spachtelputz plafond €13,- tot €20,-

Aanbrengen doe je zo

Spachtelputz is natuurlijk een product dat relatief makkelijk aan te brengen is en jij zelf ook prima zou kunnen doen. Om je te helpen bij hoe het aanbrengen van spachtelputz moet hebben wij hieronder een video neergezet. In deze video laten ze je zien hoe je spachtelputz moet maken en moet aanbrengen. Ze beginnen eerst met het maken van spachtelputz, ze mengen de substantie goed zodat het daarna goed bruikbaar is. Tijdens het aanbrengen is het belangrijk dat je goed de spachtelputz verdeeld zodat je daardoor een goed uiterlijk creëert.

Glitter in spachtelputz

Een leuke tip is dan ook bijvoorbeeld een wand in uw woonkamer te voorzien van deze glitterlaag. Hierdoor krijgt u een zeer uniek effect. U kunt zelf de kleur en de hoeveelheid van de glitters bepalen. Wat ook ontzettend leuk is vooral voor bijvoorbeeld een kinderkamer is dat je ook kunt kiezen om glitter toe te voegen bij de spachtelputz. Glitters zijn ook in alle kleuren verkrijgbaar en zorgt voor een extra mooi effect en afwerking.

Andere soorten sierpleister

Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten stucwerk, zoals spachtelputz, miniputz, marmerpleister en granol, maar ook voor schuurwerk. Uit ervaring weten wij dat een groot aantal klanten de woonkamer laten stucen met sierpleister.

Rustiekputz

Rustiekputz bestaat uit gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Spachtelputz en rustiekputz zijn nagenoeg dezelfde soort producten. Rustiekputz bestaat uit grovere korrels en heeft daarom een ietwat ruiger uiterlijk. Rustiekputz is een binnen- en buitenkwaliteit sierpleister op kunststof basis met een grote kleurvastheid en een groot waterdamp doorlatend vermogen.

Granol

Granol heeft een iets minder grove structuur dan spachtelputz en rustiekpoets. Granol (structuurpleister)is een afwerking welke momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. Bij granol werk worden sporen getrokken in de aangebrachte massa waardoor een structuur ontstaat. Er zijn ook alternatieven voor granol, het kan zijn dat granol toch niet helemaal uw smaak is. Dit zijn soorten als spachtelputz, marmerpleister en rustiekpoets.

Krabputz

Er zijn meerdere mogelijkheden qua afwerking, zoals pleisterwerk, spachtelputz, krabputz en schilderwerk. Door middel van een nieuwe laag stucwerk te laten aanbrengen over de spachtelputz heen kunnen de muren gewoon weer glad gemaakt worden. Deze vorm van sierpleister werkt erg goed. Krabputz aanbrengen kun je laten doen door een stukadoor of een schilder.

Spachtelputz glad maken

Het aanbrengen en spachtelputz glad maken is een lastige klus voor onervaren personen, als u een fout maakt is de spachtelputz herstellen niet mogelijk. De naam zegt het al een gladde afwerking, bijvoorbeeld geschikt voor het aanbrengen op wanden en plafonds. In de meeste gevallen wordt er gips gebruikt om wanden en plafonds geheel glad te maken. Bij het stucen van het plafond heeft u de keuze uit verschillende soorten stucwerk namelijk glad stucwerk, spackspuitwerk en sierpleister. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glad stucwerk of gaan voor een lichte structuur.

Spachtelputz verven

Spachtelputz aanbrengen in kleur is erg simpel, het aanbrengen is mogelijk in ieder gewenste kleur. Nadat de vakspecialist de spachtelputz heeft aangebracht, is het dus niet meer nodig om de spachtelputz te verven. Mocht u na enige tijd niet meer tevreden zijn met de kleur, dan is het altijd mogelijk om uw muur over te schilderen met latexverf. Latex verf is de meest gebruikte soort muurverf en je kunt ook spachtelputz verven met latex.

Wil je nou meer weten over de werking van spachtelputz? Neem dan even een kijkje op deze Wikipedia pagina.